Obiad a'la ratatouille

Sesja jak zwykle zaskoczyła studentów, w tym mnie :) A pomysłów na posty coraz więcej! Tym razem przepis na pyszny, pożywny, wegetariański obiad. A'la ratatouille, ponieważ na prawdziwe nie miałam wszystkich składników w lodówce. Ale ze wszystkiego da się zrobić coś pysznego. Enjoy!

Czas przygotowania: około 5o minut

Składniki (dla ok. 3 osób):
1/2 cukinii,
4 duże pieczarki,
1/2 cebuli,
2 ząbki czosnku,
2 pomidory,
1/2 kostki sera feta,
przyprawy: pietruszka, oregano

Przygotowanie:
Zeszklij na patelni cebulę i czosnek. Następnie przesyp je do rękawa do pieczenia. Warstwowo dosypuj pokrojoną w kostkę cukinię, pieczarki, pomidory, by na samej górze znalazł się ser feta.


Posyp "kopiec" natką pietruszki i oregano i zawiąż rękaw. Nie trzeba dużo przyprawiać, warzywa pysznie współgrają ze sobą, a feta dodaje intrygującego smaczku. Całość włóż do piekarnika na 30 minut.

Smacznego!

Share:

0 comments